Občina Dobrna je dne, 23. 10. 2020, izdala Sklep o določitvi izjem staršev, ki so upravičeni do varstva njihovih otrok v Vrtcu Dobrna, če opravljajo delo pri delodajalcih:
– pomembnih za delovanje lokalne skupnosti ali države in družbe in jim delodajalec v času zaprtja vrtcev zaradi poslabšanja epidemiološkega stanja v državi, ne more omogočiti dela na daljavo;
– v gospodarski in negospodarski panogi, pa jim delodajalec prav tako ne more organizirati dela od doma.

Za uveljavljanje pravic do nujnega varstva otrok morata oba starša oziroma starši samohranilci vrtcu predložiti Potrdilo delodajalca (obrazec) o upravičenosti do nujnega varstva otrok in Izjavo staršev pred vstopom otroka v vrtec (obrazec).

Vrtec je za otroke, ki vrtca ne obiskujejo brezplačen.

Starše, katerih otroci bodo obiskovali vrtec prosimo, da sporočijo tedenski urnik prihoda in odhoda otrok v vrtec. Tako bomo delo lažje organizirali. Vsako spremembo prihoda ali odhoda najavijo dan prej na telefonsko številko 051 260 100 – Ksenija Ulaga. Prav tako javijo prisotnost ali odsotnost otroka. To velja tudi za starše, ki se jim tekom poslabšanja epidemiološke slike situacija na delovnem mestu kakorkoli spremeni.

Ostanite zdravi!

Ksenija Ulaga