Otroci zelo radi raziskujejo, eksperimentirajo in odkrivajo nove stvari. Najprej smo raziskovali vodo – spoznali sploh kaj je, zakaj in kje jo uporabljamo, kje vse je voda, kakšna je lahko, … Ugotovili smo, da potrebujemo vodo tudi takrat, ko si skuhamo čaj. Vodo smo prelivali, pomešali z barvami in si izdelali ledene barve ter hkrati spoznavali in utrjevali barve.  Opazovali smo, kaj se zgodi, ko voda zamrzne in kako se zopet spremeni v tekoče stanje ter preizkušali kaj na vodi plava in kaj potone.

Igrali smo se igro tišine, kjer otroci pomočijo dlani v mrzlo in toplo vodo in z njimi pobožajo prijatelja.

Raziskovali smo tudi svetlobo in spoznali, kaj so zgodi, ko je okrog nas tema. Ob prižgani svetilki, smo tako prebirali zgodbice in opazovali sence. V temnem prostoru smo s pomočjo svetilk iskali skrite predmete in opazovali naše sence – kako so enkrat velike in kako postanejo majhne. Po sencah smo prepoznavali tudi drug drugega.

Ogledali smo si predstavo Trije snežaki s pomočjo grafoskopa in se tudi sami preizkusili v igranju predstave. Na grafoskop so polagali različne materiale in oblike in opazovali, kaj se zgodi, ko pogledajo na steno.

V svetlobnem kotičku pa smo svetili v različne svetleče predmete in opazovali lesketanje in sence.

Poglejte še v galerijo.

Milena in Laura

Dostopnost