V vrtcu Dobrna smo na prvi pomladni dan, 21.3., obeležili Mednarodni dan gozdov. Starejši otroci so se z vzgojiteljicami odpravili v bližnji gozd in gozdno igralnico, kjer so raziskovali, spoznavali različne vrste listavcev in iglavcev, objemali drevesa, se igrali gozdno tombolo, prisluhnili gozdnim ugankam ter slikali gozdne slike. Z zeleno skupino pa se je v gozd odpravila tudi babica, ki nas je tisti dan obiskala. Otroci so v gozdu našli še močerada in ga z navdušenjem opazovali.

Našim mlajšim otrokom pa so gozd pričarale vzgojiteljice kar v avli vrtca in na vrtčevskem igrišču. Otrokom so pripravile čutno pot iz naravnih materialov, nekateri so ob tem uživali, večina pa jih je nelagodje izrazila z obrazno mimiko. Kasneje pa so se s temi materiali lahko igrali in jih spoznavali tudi v igralnici ter ob tem uživali.

Gozd je prostor, ki nam daje mir, kjer se učimo in spoznavamo najlepše trenutke v naravi. Je neprecenljiv, zato ga moramo čuvati. V našem vrtcu želimo vse to prenesti na naše male zaklade.

 

Laura Šolaja

 

Dostopnost