V mesecu aprilu smo vse kupljene in strukturirane igrače pospravili v omare. Police in kotičke v igralnici smo napolnili z nestrukturiranim materialom, z različnimi škatlami, vrvicami, zamaški, blagom, plastenkami, …

Spoznali smo kako pomembna so drevesa za nas in za živali ter si izdelali svoj papir.

Seznanili smo se s pomenom varčevanja vode in brisačk in umivalnico opremili s slikopisi, ki nas spomnijo, zakaj je varčevanje z vodo pomembno. Otroci pri tem opozarjajo drug drugega in postajajo skrbni pri uporabi vode, mila in brisačk. Obiskali pa sta nas tudi medicinski sestri iz Zdravstvenega doma Celja in nam razložili pomen umivanja rok ter preverili ali smo si jih dobro umili.

Tudi pripomočki za izvedbo gibalnih dejavnosti so bili iz odpadnega materiala. Tako smo si pripravili različne poligone in premagovali ‘odpadne’ ovire.

Obiskali so nas tudi iz podjetja Simbio, kjer smo se preizkusili v spretnosti razvrščanja odpadkov, si ogledali, kako se natovorijo smeti in pokukali, kako izgleda okolica iz kabine tovornjaka.

Iz odpadnih škatel, tulcev in kolutkov pa smo si izdelali pravo domišljijsko mesto.

Tudi vreme nam je bilo zelo naklonjeno za gibanje zunaj. Opazovali smo naravo, polžke, hroščke, deževnike, čebelico, ki je nabirala nektar, pihali smo regratove lučke, se lovili, se preizkušali v spretnosti vožnje ‘samokolnice’ in uživali v ptičjem petju. Zelo smo se razveselili dežnih kapljic, saj je končno prišel čas, ko smo ven lahko odšli z dežniki. Skakanje po lužah pa nam je bilo še posebej všeč.

Ob dnevu Zemlje smo našemu planetu zapeli vse najboljše in mu zaželeli, da bi še dooooolgo ostal z nami. Posadili pa smo tudi nekaj fižolčkov, redkvic in buč ter opazovali kako rastejo.

Mesec april je bil pol dogodivščin.

Poglejte še v galerijo.

Milena in Laura

Dostopnost